גנומן 1

 

יוחנן המטביל, לפני שהחל את שליחותו במי הירדן , למד אצל האיסיים בקרבת סדום, ליד ים-המלח.

הוא למד בביה"ס של הקהילה לפחות 8 שנים ושם כינויו "המטביל", מצביע על התפקיד שניתן לו, לוודא את תקינות הטבילות של התלמידים הן במחשבה והן במעשה.

יוחנן היה איש קפדן וחמור-סבר שמעולם לא נראה צוחק או מקל ראש. הוא הירבה להתנבא ולהזהיר את שומעיו על ימי הדין הנוראים הבאים ומתקרבים.

 

גנומן 2

 

לעיתים, אנו מדברים על האור החדש של חנוכת החנוכות ולעיתים אנו מדברים על האור החדש של הבשורה החדשה היוצאת מכוכבו של קריסטו. אך, באופן כללי, האור החדש של חנוכת החנוכות מתייחס לבשורה החדשה, הנפלאה והמאירה של בית התפילה החדש של הגאולה הסופית. למעשה, דובר על עניין עכשוי, חדש לגמרי שאינו קשור לעבר.

 

גנומן 3

 

הבשורה החדשה היוצאת מכוכב הסימנים השלמים של הגאולה השלישית והסופית מתייחסת, בעיקר, להסברים החדשים, הממשיים והנפלאים שפותרים את כל הבעיות ההסטוריות הגדולות שהינן קשורות לשליחותו המשיחית של ישוע.

על מנת להסביר את הבשורה החדשה הזאת, הספר "משנת חיים" מספק את "ספר המפליא" אשר מכיל 4 קבצים: ספר אסתר, האוונגליון המתוקן, ספר יוחנן מתוקן וישועת ישוע.


גנומן 4

 

הקשר בין הקבצים נמצא בין הסימנים הראשוניים שהטביעו חותם על הנצרות והסימנים השלמים של הגאולה השלישית הסופית שהגיעו אלינו בזכות הגואל האחרון חיים.

כדי להבין את הבשורה החדשה חיוני לדעת את קיומם של הסימנים הראשונים. במילים אחרות, צריך להבין ולדעת שלסימנים השלמים ישנה היסטוריה שחובתנו לחקור אותה ככל האפשר.

 

גנומן 5

 

המגילות החשובות שנתגלו בים המלח מהוות לא רק מסמך ארכאולוגי בעל חשיבות אדירה אלא גם, ובעיקר, הינן מקור חיוני להבנת המאורעות ההיסטורים שהשפיעו השפעה מכרעת על הולדת הנצרות. נכון לעכשיו, החוקרים מנסים למצוא את הקשר האפשרי הקיים בין שליחותו של ישוע  לבין המערך המשיחי של האיסיים.

 

גנומן 6

 

חשיפת המגילות היא לכשעצמה סימן גאולי מובהק. אילולא נחשפו לא היינו יכולים לדון בעניינים הקשורים לסימנים השלמים ולא היינו מסוגלים להתייחס לתיקונים שיחולו בנצרות וביהדות.

 

גנומן 7

 

מי שלומד בבית הספר החדש של שושנה ובבית הספר החדש של אסתר ירצה לדעת את הנקודות העיקריות לשם הבנת העניין בראיה הכוללת של הסימנים הסופיים.

הנקודות הללו שתואמות את העיניינים שנדון בהם בספר אסתר 1 זה, קשורות להבנת התוכנית ההיסטורית של הגאולה האלוהית. הנקודות הן:

1. מורה הצדק:

א. רמתו.

ב.מייסד ת בית הספר הנסתר של האיסיים.

ג. "גואל נסתר" של קהילת האיסיים.

2. בית הספר הנסתר של האיסיים:

א. השם הסודי של בית ספר זה: בית-ספר אסתר.

ב. הרמה הכללית של בית הספר.

ג. הסודות הרבים שידעו חכמי בית הספר.

ד. המערך המשיחי של האיסיים.

ה. הניגוד איסיים-רבנים בעת ההיא ומשמעותו ההיסטורית.

כעת, עלינו להבין את הקשר בין הנקודות הנ"ל. אשתדל לעשות זאת בקצרה, אך בעוצמה השווה לזו של רימון-יד...

 

גנומן 7א'

 

ראשי הפרקים שצויינו בגנומן הקודם מהווים את תוכן המידע שהחוקרים מנסים לדלות, ללא הצלחה, במשך כארבעים שנה של  מחקר מגילות ים המלח.

המידע שברשותנו, לעומת זאת, הגיע אלינו אך ורק דרך הסימנים השלמים של הגאולה השלישית הסופית אשר באה בזכות הגואל חיים. מפתחות ההבנה נמצאים בתוך הסימנים השלמים.

 

גנומן 8

 

ה"פיצוץ" הראשון: מה מונע מהחוקרים והמלומדים להגיע למסקנות נכונות וסופיות? האמת היא שלא ניתנה להם האפשרות להכיר את הסוד ההיסטורי שגילה לנו המורה חיים. העובדה שישוע היה בבית הספר של האיסיים, למד בו כשלוש שנים וקיבל שם את סודות הקבלה המעשית שלאחר מכן השתמש בה כדי לבצע את הניסים במהלך שליחותו לא אומתה במגילות ים המלח!

 

גנומן 9

 

העובדה הזאת מהווה למעשה סוד היסטורי אמיתי אשר נמסר מדור לדור מפיו של ראש ל"ו הצדיקים אל אוזניו של יורשו.

הסוד לא יכל להתגלות לפני הזמן. הסוד נחשף רק בתוך ההקשר של הברית החדשה של הגאולה הסופית. אילו הדבר היה ידוע לכל, הוא היה גורם לזעזוע ולהרס מוקדם של הכנסייה עצמה.

 

גנומן 10

 

הדבר לא היה מאפשר ליהודים להכיר את האמת אשר קשורה לשליחותו של ישוע.

ה' רצה שלא נבין את העניין ונישאר בשגגה כדי שבסופו של דבר יוכל לתקן את כולנו בהבנה האמיתית ובידיעת תוכניותיו ומעשיו.

 

 

גנומן 11

 

ה"פיצוץ" השני : יוחנן המטביל פקד את בית הספר של האיסיים לפחות 8 שנים, מהן לפחות שנה וחצי בקרבת ישוע. המורה חיים סיפר לנו שיוחנן היה אצל האיסים מספר שנים לפני ישוע והוא השפיע רבות עליו הן לפני, הן בעת שהייתם המשותפת והן לאחר מכן, כאשר יוחנן עזב את בית הספר.

 

גנומן 12

 

חוקרים רבים טוענים ששליחותו של יוחנן, המדגישה את עניין הטבילה והחזרה בתשובה, התחילה בקהילת האיסיים. הם אינם יכולים להוכיח את זאת והעניין נשאר בגדר ספקולציה אקדמית.

ניתן לומר שאילו הדבר היה מתגלה לפני זמנו, הוא היה משנה את סדרי ההיסטוריה, אך לא באופן הרצוי.

הבשורה המרעישה חייבת לצאת מבית הספר אסתר, בהקשר הברית החדשה של הגאולה הסופית.

עניין יוחנן המטביל צריך להיות מוסבר יחד עם עניין ישוע ושני העיניינים חייבים להישאר בתוך התוכנית ההיסטורית של הצלת הכבשים האבודים של בית ישראל ושל בית עשו, תוך ידיעת הסימנים הגאוליים הראשונים שנתגלו בבית הספר האיסיי.

רק הברית החדשה של הגאולה השלישית והסופית מספקת את הכלים המאפשרים להבין את עומק העניין.

 

גנומן 13

 

אנו מסבירים את החשיבות ההיסטורית של דברים אלו כדי להבין מדוע אל שדי לא איפשר את התגלותם המוקדמת הן ע"י ראשי ל"ו הצדיקים והן ע"י מגילות ים-המלח.

אם הדבר היה מתגלה לפני הזמן הוא היה גורם להרס האיזון ההיסטורי מבלי לבנותו באופן אחר, יותר טוב.

 

גנומן 14

 

ה"פיצוץ" השלישי מזעזע את ההיסטוריה היהודית הקשורה לתקופה שקדמה לחורבן הבית השני. אנו מדברים על תקופה בת 200 שנה בערך. בתקופה זו היה קיים בית הספר הסודי של האיסיים אשר היה מנוהל ע"י ההוראות, קודם בעל-פה, ולאחר מכן, ברובן, בכתב של מורה הצדק לפני מותו האכזרי בידי הכהן הגדול.

הדבר הזה חשוב ומהווה עדות נוספת (חוץ מהאוונגליונים) של רמת השחיתות הגבוהה  ושל שינאת חינם שאיפיינו, לצערינו, את התנהגותם של בכירי האומה ושל כהני הדת בעתות ההן.

 

גנומן 15

 

הזעזוע שעליו דיברנו אינו טמון בזאת היות והדבר ידוע לרוב. ה"פיצוץ" בא מעניין אחר. היות ובית הספר של האיסיים היה נושא את הסימנים הראשוניים של הגאולה, בזכות מורה הצדק, הרי שניתן להגיע למסקנה בעלת חשיבות היסטורית עצומה: בית הספר של האיסיים היה המקום היחיד בו היה ניתן למצוא ישועה.

ניתן לאמר שבעת ההיא, ה' היה קרוב להם בגלל קדושתם, הגינותם וטהרתם של האיסיים. כל יתר העם והנהגתו היו העלו את חרון אפו של ה' בגלל מעשיהם הרעים.

 

גנומן 16

 

בעיני המאמין הנוצרי, הדבר נראה כהוכחה נוספת שמתאימה לתוכחות שבברית החדשה המופנות כנגד מלומדי התורה. בעולם היהודי, לעומת זאת, העובדה שבעת הקיום של בית המקדש היה מוסד תורני נוסף שבו יראת ה' היתה אהובה יותר מאשר בית השם עצמו כהניו ומלומדיו מהווה רעידת אדמה ממש.

 

גנומן 17

 

מפתחות הסימנים השלמים מאשרים בכל זאת את האמירה הזו, והתפשטות הנצרות בעולם מוכיחה את הדבר.

בשורשי הנצרות הטמונים בבית הספר האיסיי, הסימנים הראשונים של האור החדש של חנוכה שיצאו לבסוף למען אומות העולם היו, בדור ההוא, יותר מקובלים ע"י ה' מאשר עבודת המשכן ולימוד התורה של הרבנים. הדבר נבע מהעדר טוב-לב, חסד ומעשים טובים, אשר הינם אהובים בפני המקום.

עבודת המשכן ולימוד התורה לא הביאו אור חדש לגוים. הדבר בולט בפרט בנאום ההר אשר נשא ישוע, נאום שהיה לאור גדול שהתפשט לארבע כנפות תבל.

 

גנומן 18

 

הפיצוץ הרביעי קשור לידיעת הסודות והסגולות של האיסיים שהעביר לנו המורה חיים.מצד אחד, הידיעה שהאיסיים היו בעלי סודות הקבלה המעשית מקטינה את ערכם של הניסים שישוע ביצע המסופרים באוונגיליון. הדבר גם "מפוצץ" את המיתולוגיה  הקריסטולוגית שהשתרשה חזק בזכות הניסים והנפלאות של ישוע, שהינם קשורים למסורת של אליהו הנביא הזכור לטוב.

 

גנומן 19

 

הידיעה שמורה הצדק היה ראש ל"ו הצדיקים הנסתרים בדורו וידע את סודות המסורת של אליהו הנביא, שהינו ראש בני העליה בכל הדורות, מבהירה לנו את הדרך כדי להבין כיצד הסודות הללו היו ירושה קדושה של החכמים היהודים בבית הספר האיסיי.

אם הדברים האלה לא מזעזעים ונותנים אור חדש להבנה חדשה הרי סימן הוא לתרדמה עמוקה.

 

גנומן 20

 

הפיצוץ החמישי מסכם את האחרים ומסביר מה שארע על שולחן מזהב משופץ ביהלומים. לפני התגלות הסימנים השלמים אף אחד לא ידע שהגואל האחרון יהיה ראש לל"ו הצדיקים הנסתרים, ובאותה מידה, לא היתה ידועה גם הידיעה שמרדכי הצדיק, הגואל השני של העם היהודי, היה ראש ל"ו הצדיקים הנסתרים בדורו.

דרך הסימנים השלמים, בא הזמן לחשוף שגם מורה הצדק אשר יסד את בית הספר האיסיי, היה ראש ל"ו הצדיקים בדורו.

 

גנומן 21

 

כאן מתגלה דבר נוסף נפלא: מאז תקופת מרדכי הצדיק, הסודות האמיתיים הקשורים לגאולה שמורים אך ורק בידי ראש ל"ו הצדיקים הנסתרים בכל דור.

ניתן כאן לאמר שהסוד הגדול של אוצרות מלכות השמיים שחבוי בשם "אהיה אשר אהיה", שנגלה למשה בסנה הבוער, היה בידי אדם אחד בכל דור ודור.

 

גנומן 22

 

בגאולה הראשונה בידי משה רבנו, ירדו הסימנים של החלק הראשון של השם "אהיה". בגאולה השניה, בידי מרדכי הצדיק, ירדו הסימנים של החלק השני של השם "אשר". בגאולה השלישית והסופית, בידי הגואל האחרון, חיים, ירדו הסימנים השלמים של הגאולה בחלק השלישי של השם "אהיה".

 

גנומן 23

 

כאשר הגיע זמן החלק השלישי של השם, בא גם זמן השלמת השם הקדוש "אהיה אשר אהיה", שמתבטא עם הגאולה בעולם כולו.

הנתק ההסטורי בין העבר וההווה, על המישור המוסרי, הדתי והחברתי, דורש תקופה ארוכה ורשה בת 65 שנים, אשר במהלכה מתרחש התיקון העולמי הכללי. התקופה הזאת נקראת "הדור הרביעי הנעתק", ובה מתרחשים שנויים ומהפכים שקשה לתארם. התקופה נקראת "נעתקת" כי הינה נפרדת ושונה מכל תקופות העב והעתיד. בתקופה זו יחולו שינויום דרסטיים, ובסופה כולם "מקטן ועד גדול" יכירו באחידות השם.

 

גנומן 24

 

בשם "אהיה אשר אהיה", החלק השני מתקשר לגאולה השניה, גאולת פורים, בידי מרדכי הצדיק, שנקראת גם-כן גאולה נסתרת: אפילו שם ה' אינו מופיע במגילת אסתר. הדבר מוכיח עד כמה היו חבויים הניסים שה' עשה למען עמו ממעמקי גלותו. הדבר מובן גם בהבנת השם "אהיה אשר אהיה". בלשון הקודש, השם "אהיה" הוא כינוי של המקום ולכן מהווה התגלות ברורה של ה' בגאולה הראשונה שבמהלכה ארעו ניסים ונפלאות לאורך כל הזמן, מיציאת מצרים עד מעמד הר סיני.

 

גנומן 25

 

ולכן גם בגאולה השלישית והסופית מתרחשים בכל העת ניסים ונפלאות שנראים לעין, מהתגלות הסימנים השלמים,  עד קבלת הלוחות החדשים של החוק החדש ובניית בית הגאולה של שבע הקומות בירושלים.

ישנם ויהיו ניסים גדולים במהלך הדור הרביעי השלם, אפילו יותר גדולים ומרשימים מאלה של יציאת מצרים.  הניסים יהיו באופנים שיפתיעו ויחדשו את הרוח ואת הלב כפי שמובטח בנביאים.

 

גנומן 26

 

בגלל הסיבות הללו שני "אהיה" הינם זהים ומהווים התגלות ברורה המתבטאת בניסים גלויים לכל וגילוי תורת ה'.

ב"אהיה" הראשון טמונה התגלות הגאולה הראשונה בעוד שב"אהיה" השני טמונה השלמת הגאולות. השם "אשר" מהווה את הקשר הנסתר בין שתי הגאולות.

 

גנומן 27

 

כעת, תלמידי בית הספר שושנה, הבנתם שהכינוי "אשר" ייחד וקשר 2,600 שנות הסטוריה והווה את הקשר הנסתר בין שתי הגאולות.

"אשר" היה חבוי מאז הפורים הניסי בפרס, אבל כעת ניתן לגלות כי הוא הוא הקשר בין שתי הגאולות של "אהיה"

 

גנומן 28

 

מובן מאליו כי בכל התקופה הארוכה הזאת לא היה ניתן לקשר בין הגאולה הראשונה והגאולה הסופית, עד בחירת הגואל האחרון וביאת הסימנים השלמים.

לפיכך לא היה ניתן לדעת ולהבין מה עומד מאחרי השם הנסתר "אשר"        

 

גנומן 29

 

החמור האמיתי מגלה לכם את האמת ואת הקשר הניסתר. השם "אשר" היה בידי אליהו הנביא, הזכור לטוב, נביא הגאולה, כפי שנאמר בפסוק: "הנה אני שולח לכם את אליהו הנביא...שישיב לב אבות אל הבנים ולב בנים אל אבותם".

אליהו מסר את השם לתלמידו אלישע. אלישע מסר אותו לתלמידו הנבחר וכך הלאה, בכל דור ודור עד אשר נמסר למרדכי הצדיק, בעת גלות בבל.

מה שסופר במגילת אסתר מהווה את השלמת השם "אשר"במחנה ישראל. מאז, התאפשרה חזרת היהודים לא"י, הבניה המחודשת של בית המקדש, התמסדותה של חוקה חדשה וחזרת הדת בישראל.

 

גנומן 30

 

השם "אשר" יכול להחשב כניסיון הסטורי לקשר בין "אהיה" השני ובוא הגאולה הסופית.

אמנם, בחזרה לציון היה הכרחי שהאור הגאולי ייראה אצל בני ישראל ויהפוך לאור לגוים. לולא כן, היה מתפשט בין אומות העולם ולהביא חזרה את הכבשה האבודה מבית ישראל, והיה מחזיר את הגוים לאמונה הטהורה והאמיתית באל אחד, האל הקדוש שגואל את ישראל ואת העולם כולו.

 

גנומן 31

 

אם כך היו פני הדברים, השם השלם "אהיה אשר אהיה" היה מתגלה בעולם ע"י ניסים ונפלאות, והיה חושף את החוק החדש האוניברסלי בשביל כולם, והיה מרומם את האמונה לכל בעלי זכות על פני האדמה והיה מבשר את הגאולה השלישית הסופית. אמנם, השלמת השם "אשר", שהושלמה ע"י פורים, לא הצליחה להפוך לקשר פעיל עם ה"אהיה" הסופי.

אמונת העם לא השיגה את רוח האהבה ההכרחית ההופכת אותה ל"ממלכת כהנים" עבור האנושות כולה.

בשל כך, העם נחלש בכל המובנים ולא הצליח להתגבר על הרע והפך לחברה מושחתת ובלתי מוסרית.

 

גנומן 32

 

השם "אשר" נותר בפורים היהודי מבלי שתהיה לו היכולת והכח לאחד כפי שמרומז בשם "אהיה אשר אהיה".

האמת היא שהשם "אשר" נותר נחלה לראש הצדיקים הנסתרים בלבד, בכל דור.

200 שנה לפני חורבן הבית השני, השם "אשר" היה נמצא אצל מורה הצדק.

 

 

 

גנומן 33

 

מורה הצדק ראה בחכמתו הנבואית כי העם המסורתי של הבית השני היה הולך ומתקרב לחורבן. הוא הבין שהגיע הזמן ליצור מקום מקלט ושמירה ע"מ שיסודות הגאולה, הטמונים בשם "אשר", ימצאו מקום קדוש ובבוא עת ההתגלות בעולם, יהיה השם קשור לגאולה הסופית.

לשם כך, מורה הצדק יסד את בית הספר הסודי של אסתר ע"מ לשמר בו את הסימנים הגאוליים של השם "אשר".

 

גנומן 34

 

היסודות המשיחיים של השם "אשר" היו כוללים עוד שני הבטים שניתן להגדיר כ"האור הפנימי והגנוז של פורים" ו"האור הגלוי והעולמי והקדוש של חנוכה".

לאחר מותו של מורה הצדק, סימני "אשר" המשיכו לגלות ניסים ונפלאות בתוך בית הספר של האיסיים, לפי הזמן והזכות האישית. וברגע מסויים, הגיעו גם סימני האור של חנוכה, אור שעתיד להתפשט כדי שכולם יראו אותו.

 

גנומן 35

 

סימני האור ההוא התחילו לפעול ויוחנן המטביל החל לראות את שליחותו במדבר ע"מ להפיץ את כוחו של האור.

סימני האור ההוא נתגלו גם לישוע בבית הספר האיסיי שישוע נטש אותו כדי להתחיל בשליחותו.

בצורה זו או אחרת "אור" חדש היה צריך לצאת לעולם. למרות זאת, סימני השם "אשר" נותרו אצל מורה הצדק תחת מרותו גם לאחר פטירתו.

סימני השם "אשר" שיוחנן (קודם) וישוע (לאחר מכן) הוציאו מבית ספרם כבר לא היו בהסכמת השמיים. בשל כך, הסימנים המשיחיים שישוע הפיץ לא יכלו להיות שמורים וחסונים יותר מהשפעת הכוחות המזוייפים.

 

גנומן 36

 

נניח כי היהודים בעת ההיא היו ראויים לקבל את סימני הגאולה והיו מצליחים להפיץ אותם ברמה אוניברסלית, הרי שכוחות הרע והזיוף היו נכנעים ומבוטלים ע"י המסורת האמיתית.

לצערינו, בני ישראל היו נמצאים במצב של חטאה גדולה והאור האוניברסלי שהיה מיועד להאיר את אומות העולם, יצא בצורה עקלקלה, מזוהמת ובלתי מאוזנת.

השם "אשר" שינה את צורתו ושלושת אותיותיו יצרו את המילה "ראש" כך שהקורבן המשיחי הובן כראש הבריאה ע"י ראשי הכנסייה הנוצרית.  

 

גנומן 37

 

השם האמיתי "אשר" נותר בבית הספר האיסיי עד שנמסר לראשי ל"ו הצדיקים בכל דור ועד שהגיע לידי הצדיק השלם, מורה החיים, חיים. כאשר הוא נבחר ע"י ה' כדי ליהות הגואל האחרון והשופט המשוח במלכות השמיים, אזי החלו לרדת הסימנים השלמים של הגאולה השלישית האמיתית והסופית.

 

 

 

 

 

גנומן 38

 

מאז החלה ההורדה מהשמיים, הסימנים מכילים את התיקונים הדרושים כדי לבער את העיוותים האידולטריים ואת טעויות העבר. לכן, הסימנים מתקנים את השם "אשר" שנהפך ל"ראש" ע"י התיקון במחנה הנוצרי. הסימנים במחנה היהודי יביאו לרפורמה גדולה וסימני חנוכת החנוכות ויפיצו אור ה' צבאות לעולם כולו.

 

גנומן 39

 

בצורה זו, ה"מסתורין" של חג הפורים הגדול של הגאולה הסופית בא לידי פתרון בזכות ל"ו הצדיקים, השופט המשוח במלכות השמיים, העבד הענו של המקום בשמים, מורה החיים, חיים.

לו מישהו יתקשה בהבנת ההסברים האלה אזי ידע שהדבר נובע רק מהעדר ידיעה בענייני הגאולה הסופית אשר מובאים בהרחבה בספרי "משנת חיים".

הקשיים בהבנה ייעלמו כאשר הקורא יעיין בכתבים וברוח שפלה יתעמק בהם ויבין שכל הבשורה החדשה הינה קשורה לגאולה הסופית.

 

גנומן 40

 

הקדמת ספר אסתר הינה מיוחדת היות ומאחדת את הסימנים הגאולתיים החדשים של פורים (בבית הספר של אסתר) עם הסימנים הגאולתיים החדשים של חנוכת החנוכות (בבית הספר של שושנה). האיחוד הזה מאפשר לאור של חנוכת החנוכות לצאת מחוץ לעם ישראל ולהגיע גם לכל אומות העולם ולכל המאמינים שיזכו לראות את האור החדש של הגאולה השלישית הסופית בזכות מורה החיים, חיים.

אמן.

 

גנומן 41

 

לסיפור שלושת המגים (המובא באוונגיליון) יש שורש של אמת בסימני הגאולה. מהסימנים השלמים של הגאולה הסופית ניתן להבין יותר אודות הסימנים הראשונים וכוכבי הגאולה.

דרך הסימן "הכוכב של קריסטו" (שקיבל ג'ינו טאמפיירי בחלומו) ניתן להבין שהכוכב ה"גאולי" היה כוכב הנצרות באלפיים שנות העבר. למדנו גם שהכוכב הזה במחזורו הארוך בן 4,000 שנה נקרא גם כוכבו של מלכיצדק. דבר זה חשוב ביותר משום שמראה לנו כי בגלל היפרדו מכוכבו של אברהם נעתק מהמסורת האמיתית של האמונה.

 

גנומן 42

 

***

 

גנומן 43

 

חשוב להתייחס גם לכוכבו של מלכיצדק, כהן לאל עליון.

בסיפור המובא בספר "בראשית" ישנם רמזים רבים לסימני הגאולה. הסימנים השלמים של הגאולה הסופית מגלים את המשמעות הנסתרת של הקשר המשיחי והגאולי בין שני הכוכבים: כוכבו של מלכיצדק וכוכבו של אברהם.

כוכבו של מלכיצדק מלווה את כוכב אברהם בתוך כך שהוא מקבל את המעשר. בזכות מעשר זה, יש לו הכח לברך את הלחם ולקדש את היין עבור כל אומות העולם.

גנומן 44

 

הקשר הזה חשוב ביותר ע"מ להבין את ההבדל הגדול הקיים, בהתייחסויות השונות בין הגואל והמשיח. לאחר מחזור בן 4,000 שנה, שני הכוכבים מגיעים לאותו קו המשווה הגאולי לשם ביצוע הגאולה השלישית הסופית. לפני בואם של הסימנים השלמים היה קיים בלבול טוטאלי הן במחנה הנוצרי והן במחנה היהודי ואיש לא ידע ששני המושגים מהווים שתי רמות לגמרי שונות ושני מעמדים נפרדים.

בכל זאת, הקשר בין חכמי האיסיים (בתוך הסדר המשיחי שלהם) ומורה הצדק המנוח מתקרב יותר להבנת האמת באשר למעמדו של הגואל שקם לתחייה במלכות השמיים ולשלושת הרמות המרומזות בכתבי קומרן.

 

גנומן 45

 

עפ"י האמור, ניתן להסיק שכמו שסימני הגאולה הראשוניים היו נמצאים בבית הספר האיסיי, כך גם היה נמצא סימן "כוכב המשוח". הוא כנראה היה מוכר ככוכב של המלך המשוח וככל הנראה היה נקרא "ASTER CHRUSTOU" (כוכב המשוח).

בבית הספר שמע ישוע לראשונה על הכוכב הזה ולפני שעזב את בית הספר השתכנע (או שיכנע אותו) שהוא נמצא תחת השליחות המשיחית של אותו כוכב. לכן ישוע "הוציא" את הכוכב ממקומו ויחס אותו לשליחותו.

 

גנומן 46

 

עדיין לא ברור כיצד ספור המגים נכנס לברית החדשה. אם הסיפור הוא אמיתי כנראה שישוע שמע אותו מהוריו והעביר אותו לתלמידיו.

 

גנומן 47

 

בד"כ זו גישתנו כלפי האוונגליונים. האמת ההסטורית של האירועים המובאים בהם אינה שייכת ברוב המקרים לכתבים שלנו אולם יש בהם היבט השגחתי כללי של הברית החדשה הנוצרית משום שה' ידע שהסימנים הראשונים ההם ייתוקנו ע"י הסימנים האחרונים. המטרה העיקרית של הפצת האוונגליונים היא בתיקון שייעשה בבוא העת כאשר יהיו קיימים המפתחות שיסבירו את סימני הגאולה האחרונה.

 

גנומן 48

 

אותנו לא מעניין, למשל, האם ישוע נולד בבית-לחם או בנצרת. מה שמעניין הוא הסימן של בית-לחם כפי שמופיע באוונגליונים. מדוע?

משום שהחמור שאוכל את הלחם בבית-לחם לא בהכרח נולד שם.

 

גנומן 49

 

אם הסימן של בית-לחם בעת ההיא הגשים באמת את הסימן של בי"ל בעיר בי"ל כפי שסופר באוונגליונים, הרי הדבר בא לחזק את הסימן. לעומת זאת, אם ישוע נולד בנצרת והובא לבי"ל או אפילו סיפור מגוריו בבי"ל אינו אמיתי, נשארת העובדה שהסימן של בי"ל לא יכל להעדר מן האוונגליונים. מדוע? משום שהחמור בסימנים האחרונים האוכל את לחמו בבית הלחם היה צריך להוריד את הסימנים של החמור, משיח בן דוד, והיכן היה מוצא את לחמו אם לא בבית לחם.

 

 

גנומן 50

 

כפי שהוסבר לפני כן, בסימנים הראשונים של הגאולה היו טמונים, בבת-אחת, ההיבט של חג הפורים הנסתר וההיבט של האור הגלוי של חנוכת החנוכות. הסימנים שישוע לקח מברית הספר האיסי היוו בעיקר הסימנים האוניברסלים של חנוכה  ולכן הברית החדשה הנצרית מייצגת התגלות של האור ההוא. חג פורים, לעומת זאת, כחג יהודי, מהווה אור נסתר של התורה שמתגלה למעטים והוא אור הפועל לטובת גאולת היהודים האמיתית. מבלי יסודות האור הפנימי הזה, אור החנוכה יכול להיחשב ברמה השטחית ואפילו יכול להיות מובן לא כהלכה, במידה שהמסורת האמיתית אינה נוכחת כדי לבדוק את הצורות ואת ביטויי ההפצה של אותו אור.

 

גנומן 51

 

באותה מידה ניתן להבין כיצד סיפורו של ישוע כפי שמובא באוונגליונים מלווה בדברים שטחיים ביותר שאינם עומדים בפני כל ביקורת הסטורית. בד"כ, השטחיות הזאת "מכוסה" בידי הצהרותיו של ישוע. השטחיות שמלווה את סיפור הילדות והנעורים של ישוע הינה כה דלה שנראית מעליבה ומבזה. מצד שני, ישנו מידע שלפיו ישוע היה תלמיד חכם שהתעמק בלימוד תורה והיה מבקר בבתי הכנסת ומשמיע את דבריו ואת דברי הנביאים.

 

גנומן 52

 

קבלתי ישירות מפיו הקדוש של המורה, הצדיק חיים, את המידע ולפיו ישוע היה חד מאד בהבנת דברי הנביאים דברים שהתעמ